;

En sang… eller to… eller tre…

Dagen før premieren på Jeg Er Havren giver vi her ordet til Simone Nøhr Bille, der udover at medvirke i forestillingen også har spillet en anden rolle i tilblivelsen.

Jeg har skrevet tre af de sange, som er med i Jeg Er Havren. Det er henholdsvis ”, ”Det er kærlighed”, ”Tredje gang er lykkens gang” og ”Ved mors og fars sølvbryllup”. Alle tre er sange, som hylder kærligheden.
Jeg har altid været glad for konceptet lejlighedssange, og jeg synes virkelig – hvis man formår at skrive en god tekst, der passer på rim og versefødder, og hvor der er indhold bag ordene – at en sådan sang kan give noget ekstra stemning til nærmest et hvilket som helst arrangement. Jeg har derfor, trods min relativt unge alder, allerede skrevet en del festsange, både fra mig selv, men også fra andre, og derfor var det jo oplagt, at også jeg skulle bidrage med en sangtekst eller to eller tre til denne opsætning på Hvidovre Amatørscene.

For nu at vende tilbage til de sange, som jeg har bidraget med til Jeg Er Havren vil jeg starte med at fortælle lidt om ”Det er kærlighed”. Det er en sang, som jeg skrev til min brors og svigerindes bryllup tilbage i 2013. Det var vigtigt for mig, at det blev en sang, som udtrykte min store glæde ved deres kærlighed, og at man, når den blev sunget, kunne mærke, at sangen kom direkte fra hjertet. For mig skulle dette ikke være en sang, der frembragte latter, men derimod en alvorlig, men meget kærlig sang til to mennesker, der betød (og stadig betyder) meget for mig – en hyldest til den unge spirende kærlighed.

”Tredje gang er lykkens gang” skrev jeg i år 2005 til min tante Lone og morbror Poul Hennings bryllup. Begge parter havde været gift, min morbror en gang før, min tante to gange før, derfor titlen ”Tredje gang er lykkens gang”. Da dette var en sang fra nevøer og niecer, skulle den være let og munter, men samtidig skulle det være tydeligt, at det netop var kærligheden, vi hyldede. Tilbage da Lone og Poul Henning gik i folkeskole, var de barndomskærester, og først mange år efter fandt de sammen igen. Dette er altså en hyldest til en kærlighed, hvor der gik lang tid fra frøet var plantet til at kærligheden fik lov at blomstre.

Den sidste sang ”Ved mors og fars sølvbryllup” er skrevet i 2008, og som titlen angiver er den skrevet til mine forældre ved deres sølvbryllup. Sangen er skrevet på ”Den danske sang er en ung blond pige”, da netop denne melodi betyder noget særligt for min far. Jeg nærer en dyb respekt for det (kærligheds)liv, som mine forældre har levet, og for mig var det vigtigt, at denne respekt kom til udtryk i sangen, og at den samtidig emmede af kærlighed til og taknemlighed for dem. Det er en inderlig sang, hvor der ligger mange tanker i hvert eneste vers, og hvor jeg har vekslet mellem at skrive om kærlighed generelt og at skrive mere specifikt om mine forældres liv og kærlighed. Dette er altså en hyldest til den længeblomstrende kærlighed, som samtidig giver alle os andre tro på at en inderlig, ægte og livslang kærlighed stadig i disse tider er en realitet.

Alt i alt er det tre sange, som i den grad kommer fra hjertet.

 

Der er stadig billetter at få, og du kan reservere dem lige her. På vores Facebookside kan du både se trailer og fotos fra forestillingen.