Ingen møder nogen/Kopier

INGEN MØDER NOGEN/KOPIER

TO ENAKTERE, EN AFTEN

På Hvidovre Amatørscene er vi stolte af at kunne invitere jer til hele to forestillinger i én. To instruktører har iscenesat hver deres énakter:

I INGEN MØDER NOGEN zoomer Peter Asmussen med sproget som linse ind på mennesket og dets grundvilkår, når han går helt ind under huden på to mennesker og blotlægger samlivets mønstre, dets længsler og sår. For hvad er egentlig et liv set igennem parforholdets prisme? En række møder, en tilsvarende række svigt og derefter ensomhed – samt en hel masse venten, indtil det hele hører op? Vel er livet for de fleste også en hel masse andet, men når alt skrælles ned, er der måske ikke så meget andet tilbage end den bitre erkendelse af at vi fødes, og vi dør alene. Sådan møder vi manden og kvinden. Ensomme i hinandens selskab og sammen i kærligheden og bitterheden. Det kan lyde lige lovlig sort, men husk på: lyset skinner stærkest i et mørkt rum.

At finde sig selv er blandt de største prioriteter i dag. Finde sine rødder, kende sit ophav og sin identitet. Det afspejler sig i den bølge af tv programmer, der har virkelige mennesker og deres søgen efter svar på dagsordenen. Men hvad nu hvis den identitet du troede du var alene om at have, i virkeligheden er en du deler med en række andre mennesker? Hvad nu hvis du mistede din unikhed – hvis du var én ud af mange kopier af den samme person?
Salter konfronteres af tre af sine sønner. Alle deler de det samme genetiske ophav, men hvad var det egentlig der skete dengang for mange år siden? Hvem er originalen? Og hvor mange kopier er der egentlig? Det vil vise sig, når Caryl Churchills KOPIER spiller som aftenens anden enakter.

Forestillingen spillede i november 2012