Om os

OM OS

Rygtet vil vide, at en gruppe mennesker under 2. verdenskrig startede en gymnastik forening. Efter timerne snakkede man om den alvorlige situation som krigen frembød, og der gik ikke længe før at medlemmerne blev trænet i diverse militære discipliner. Særligt en mand stod i spidsen for træningen. Vi kender ikke hans rigtige navn for han arbejdede under dæknavnet Søren Thorsen.

Centrum for undervisningen var Holmegårdens skole, hvor alle aktiviteter kunne foregå i legale rammer. Senere kom amatørteatergruppen til som en undergruppe, og da man med stor succes opførte Heibergs vaudeville ”NEJ” kunne modstandsgruppen arbejde uforstyrret videre. Søren Thorsen blev chef for det kompagni, der udadtil lavede gymnastik og teater i Hvidovre, men indadtil var en velsmurt og velorganiseret maskine, der blandt andet sørgede for at borgerne i Hvidovre ikke tyede til selvtægt da politiet blev fjernet.

Da Gestapo slog til på kommunekontoret blev Søren Thorsen advaret. Kone og børn blev anbragt hos naboer, og andre implicerede blev ligesom han selv advaret. Derefter gik han under jorden…

Vi ved ikke helt om det passer, men historien er god. Og nåja – Thorsen overlevede krigen!

I 1955 stiftede man formelt den forening, som vi kender i dag, dog under navnet Holmegårdens Amatørscene. Igennem årene har foreningen haft flere forskellige adresser, men holder nu til i Hvidovre Kommunes ejendom på Byvej 56 i Avedøre.

I 2005 kunne vi fejre 50 års jubilæum. Det blev et fantastisk år med mange aktiviteter. Vores jubilæumsrevy blev instrueret af skuespiller og instruktør Ulla Jessen. Den var selvfølgelig den helt store begivenhed.

Vi fejrede også os selv med en jubilæumsreception i august 2005. Arbejdsholdet knoklede med invitationer, PR, catering og, ikke mindst, nogle forrygende servietfigurer! Når vi selv skal sige det, fik vi flikket en fantastisk flot reception sammen, hvor Hvidovres borgmester også kiggede forbi med en fornem gave og en tale.

I dag består foreningen af ca. 24 aktive medlemmer, der beskæftiger sig med skuespil, kostumeproduktion, lyd- og lysdesign, scenografi, instruktion og PR. Vores repertoire breder sig over både nyt og gammelt. Således har vi både spillet En Skærsommernats Drøm (Shakespeare), Den Indbildt Syge (Moliére), Lykke Bjørn (Line Mørkeby), Festen (Thomas Vinterberg m.fl.), Hesteguden (Equus) (Peter Schaffer), Hjem kære hjem (Andreas Garfield) og meget meget mere.

I gennem årene har vi været på DATS teaterfestival flere gange. Efter mange års pause er vi nu begyndt at genoptage festivalaktiviteterne, og i 2013 var vi afsted med forestillingen Ingen møder nogen (Peter Asmussen). Da det blev 2014 tog vi afsted igen, og spillede Lykke Bjørn for en masse teaterglade mennesker i Ryslinge.

I 2015 havde foreningen 60 års jubilæum. Det fejrede vi i april og maj med hjælp fra selveste nationalskjalden Ludvig Holberg da vi opførte Erasmus Montanus. Her kan du læse mere om forestillingen.

 

Hvidovre Amatørscenes bestyrelse anno 2021:

Erik Brouer (formand) (tlf.: 26 75 21 43)

Michael Witt (næstformand)

Jens Bjerrum (kasserer)

Ann-Pia Cramer-Larsen

Tobias Nilsson

Lotte Wiisman (suppleant)

 

Har du spørgsmål til bestyrelsen om vores forening, kan du kontakte os på post@hvasnet.dk.