Julekalender 2022 – låge nummer 11

Låge nummer 11: Pas på togaen
Med Tobias Nilsson
I 2017 havde HVAS urpremiere på stykket Pas på Torben. Stykket var skrevet og instrueret af Jesper Haller, og jeg fik æren at spille titelrollen Torben.
Pas på Torben handler om brødrene Preben og Torben Mortensen, der bor et stille og tilbagetrukket liv i et kolonihavehus. Deres tilværelse bliver dog vendt på hovedet da de får den påtrængende jobkonsulent Bodil Bang på nakken – der er ingen grænser for, hvad hun vil gøre for at få Torben ud på arbejdsmarkedet!
Mere specifikt mener Bodil, at Torben vil kunne slå igennem som massør, og hun har nogle meget specifikke idéer til hvordan det kan komme til at se ud. Bl.a. skulle jeg, som Torben, iklædes en lille, lækker toga – det skulle se dejligt sydeuropæisk ud! Jeg må indrømme, jeg er med på meget på en scene, men at skulle fremvise mig som Gud skabte mig, eller tæt derpå, er ikke nødvendigvis det jeg har det nemmest ved. Men findes en toga skulle der. Og der blev søgt på nettet. Og der blev søgt blandt mønstre. Og der kunne ikke findes noget, som Jesper og vores kostumeansvarlige, Margit Frydendahl Ladefoged, kunne blive enige om. Deadline for kostumer nærmede sig, og instruktøren begyndte at tænke ud af boksen i forhold til alternativ beklædning. Fint nok, men da han foreslog at jeg skulle presses ned i en stram latex dragt, kan jeg love for, at jeg kunne komme på benene! Ud i kostumelageret, og rode rækkerne igennem!
Jeg kunne huske at have set, at der til 50 års jubilæet for teatret var båret noget toga lignende af bl.a. Hanne Sponholt Sørensen, og heldigvis hang dragten da også stadigvæk på en bøjle. Den blev hurtigt hevet med ind i salen, hvor Jesper og Margit sad, og det blev godkendt at jeg kunne bruge den til rollen. Med modifikationer selvfølgelig.