Stor ståhej for ingenting

STOR STÅHEJ FOR INGENTING

Af William Shakespeare, i Niels Brunses oversættelse. I efteråret 2022 slipper vi kærligheden og løjerne fri på Hvidovre Amatørscene når William Shakespeares Stor Ståhej for Ingenting har premiere. Claudio forelsker sig i den unge pige Hero, og de to skal giftes. Heros kusine Beatrice har derimod ingen planer om at skulle giftes. Nogensinde. Det har den evige ungkarl Benedikt heller ikke, og deres møder er fyldt med vittige skænderier, der får vinduerne til at klirre. Begge to har så travlt med at skændes, at de ikke opdager, at de er forelskede i hinanden. Mens Don Pedro, Claudio og Hero og resten af selskabet forsøger at narre Benedikt og Beatrice ind i ægteskabet, lurer Don Pedros onde stedbror, Don Juan i skyggen, hvor han forsøger at narre Claudio til at tro, at hans unge udkårne er ham utro.

Vi har sendt Shakespeares sprudlende forvekslingskomedie tilbage til 1950’erne med swingkjoler, pencilskirts og elegante jakkesæt, og en forestilling, der både rummer ung, uskyldig kærlighed af den rosenrøde slags, vittig dialog og gakket ståhej. Vi glæder os til at præsentere et stort hold af femten skuespillere når Stor ståhej for ingenting har premiere i september 2022!

Hjælp!

Vi mangler en mandlig skuespiller (40+ år) til rollen som Kulskovl – vægter i guvernørens vagtkorps. Så har du erfaring med at lave teater (måske med sans for det komiske?), så kontakt os på hvasteater@gmail.com. Der vil være onsdagsprøver fra december 2021,

Prøveforløbet starter op den 8. december 2021, og vi øver som udgangspunkt en gang om ugen plus nogle weekendprøver. Spilleperioden ligger fra 4. – 18. september 2022.

Så har du erfaring med at lave teater, og har du lyst til at være med, så kontakt os på hvasteater@gmail.com.