Stort ståhej for ingenting

Af William Shakespeare, i Niels Brunses oversættelse.

OBS OBS OBS: På grund af situationen med coronavirus ved vi ikke hvornår vi kan sætte Stor ståhej for ingenting op. Èn ting er dog sikkert – det bliver ikke i 2020. Vi vender tilbage så snart vi ved mere.

I efteråret 2020 slipper vi kærligheden og løjerne fri på Hvidovre Amatørscene når William Shakespeares Stor ståhej for ingenting har premiere.

Claudio har forelsket sig i den unge pige Hero, og de to skal giftes. Heros kusine Beatrice har derimod ingen planer om at skulle giftes. Nogensinde. Det har den evige ungkarl Benedikt heller ikke, og deres møder er fyldt med vittige skænderier, der får vinduerne til at klirre. Begge to har så travlt med at skændes, at de ikke opdager, at de er forelskede i hinanden. Mens Claudio og Hero og resten af selskabet forsøger at narre Benedikt og Beatrice ind i ægteskabet, lurer Don Pedros onde stedbror, Don Juan i skyggen, hvor han forsøger at narre Claudio til at tro, at hans unge udkårne er ham utro.

Shakespeares sprudlende forvekslingskomedie rummer både ung, uskyldig kærlighed af den rosenrøde slags, vittig dialog og gakket ståhej. Vi sender et stort hold af femten skuespillere på scenen når Stor ståhej for ingenting har premiere i oktober 2020.

Vi mangler skuespillere i flere aldre til forestillingen – både mænd og kvinder. Så har du lidt erfaring med at lave teater, så kontakt os på hvasteater@gmail.com