Julekalender 2022 – låge nummer 12

Låge nummer 12: Den tekniske tårnspringer

Med Erik Brouer
I 2019 satte vi monologen Tårnspringeren op. Der skulle afspilles video på væggene bag den mandlige skuespiller. Det skulle bl.a. symbolisere, at tårnspringeren springer fra toppen af World Trade Center. Skuespilleren er lige foran væggene og må ikke kunne ses på filmen bag skuespilleren, så det skulle være nogle specielle projektorer. Sådanne havde vi ikke på HVAS, men heldigvis kunne vi låne dem af Teater Vestvolden.
Væggene bag skuespilleren var bygget op i en halvcirkel fra kongeside til dameside, tre steder var der afstand mellem væggene, og her var der så spændt hvidt lærred op i hullerne. Dette gav så en samlet hvid væg, hvorpå de forskellige videoeffekter kunne afspilles samtidig med, at der kunne bruges forskellige lyssætninger fra bagscenen ved de tre lærreder, når der ikke blev afviklet video.
De to projektorer skulle placeres på en meget præcis måde for at få den fulde effekt ud af videosekvenserne, det kostede rigtigt mange tilretninger, men til sidst fik teknikerne det til at virke, og det blev meget livagtigt under forestillingerne. Vi var ganske tilfredse med resultatet.
Vi har senere brugt de samme projektorer i andre forestillinger, og er nu helt fortrolige med at få dem til at virke.