Julekalender 2022 – låge nummer 14

Låge 14: Inspirationen kom hjemmefra

Med Allan Reimer
Når jeg bliver spurgt om hvilken forestilling der har gjort størst indtryk på mig vender jeg altid blikket tilbage på forestillingen Hjem Kære Hjem af Andreas Garfield. Iscenesat på Hvidovre Amatørscene af Anne Sørensen.
En ung dansk soldat, hjemvendt fra Irak, er blevet inviteret til middag hos sin bedste ven og vennens kæreste. I løbet af aftenen konfronteres kæresteparret med et menneske, der har fået en ganske anden opfattelse af livet, end den de selv kender til og praktiserer. Det bliver en skæbnesvanger aften for dem alle tre, hvor relationer, værdier og principper bliver sat på en voldsom prøve.
– en hård men også FED proces, hvor jeg havde mulighed for at researche og samtale med tidligere udsendte soldater, og hvad sådanne opgaver gør ved mennesker.
Jeg havde bl.a. en monolog, hvor min karakter Carsten fortæller om en oplevelse, han havde lige efter en eksplosion, hvor kvinder og børn var blevet dræbt. Jeg var selv blevet far for første gang, så jeg havde ekstra “let” kontakt til mit følelsesregister….. Men det var også et stykke, der havde sine humoristiske vinkler, der gjorde processen til at være i…som menneske….