Julekalender 2022 – låge nummer 22

Låge nummer 22: Knækket spyd og tabt hår

Med Tobias Nilsson
Min første forestilling med HVAS var Hamlet tilbage i 2012. Jeg fik til opgave at spille flere forskellige roller, bl.a. en vagt på slottet.
I en af scenerne, skulle jeg beskytte kongeparret mod en frembrusende Laertes, spillet af Allan Reimer. Scenen var sat sådan op, at der var kasser foran den eksisterende scene, som forlængede den ud i salen. Laertes kom ind via døren til foyeren, og jeg stod lige på den anden side af døren, på gulvet foran en af kasserne. Til at begynde med, var det bare meningen at Laertes skulle skubbe vagten lidt til side, så han kunne komme forbi, men for at give scenen lidt mere action, og fordi det føltes som en sjov idé på tidspunktet, foreslog jeg, at vagten skulle skubbes op på kassen, og lave en form for rullefald på den. Allan og Anne Sørensen, instruktøren, var med på idéen, og sådan blev det til forestillingerne.
Rulningen var sådan set fin nok, men problemet var at de spyd der var lavet til vagterne, var sådan set ikke lavet til actionscener. Derfor kom jeg ofte til at knække spydspidsen af i min vilde akrobatik (eller hvad man nu kalder det), og stakkels Michael Witt, der stod for konstruktionen, og ikke mindst reparationerne, af spydene fik helt sikkert nogle grå hår på grund af min sjove idé. Før den fik hårene til at falde ud, altså.