Julekalender 2022 – låge nummer 5

Låge nummer 5: Elvis på bordet

Med Michael Witt
I 2017 spillede vi teaterkoncerten Jeg er havren på Hvidovre Amatørscene. I denne fantastiske og virkelige sjove forestilling havde jeg, trods mine begrænsede sangevner, fået en solo, der var skrevet om en 50 års fødselars karriere som portør på melodien til Admiralens vise, men som en rock ́n roll.
Det var bestemt ikke en nem opgave at lære teksten udenad, og også skulle lære at synge den velkendte melodi som rock ́n roll. Men da jeg er stor fan af Elvis, både hans musik men også hans person var det jo nærmest en drømmesolo, og det var i det mindste nemt at finde inspirationen til karakteren Polle.
Scenen var ganske sjov at lave. Alle ”gæsterne” sidder ved et langt bord, og ind kommer jeg, stang stiv og går op på bordet og fortsætter videre oppe på bordet så jeg er ved at ødelægge bordpynten.
Da jeg når den anden ende, er jeg ”lige ved” at falde ud over bordkanten men bliver stoppet af en gæst. Jeg kigger på hende og hopper ned fra bordet, og ligner en der er ved at vælte, får stabiliseret mig selv, går over i siden og henter en rigtig rock ́n roll mikrofon banker på den og siger med dyb Elvis agtig stemme “Haallooo”. Musikken starter, og jeg giver den gas på bedste Elvis manér, mens jeg flirter med kvindelige publikummer og de kvindelige medspillere.
Det var fantastisk at spille den forestilling og især at få denne scene.