En plads i mit hjerte – et interview

 

Den 24. marts slår Hvidovre Amatørscene dørene op for god dansk og hjerteknusende dramatik, skrevet af Andreas Garfield.

Kan man forestille sig en værre situation end at miste sit eget barn i en tragisk ulykke?
Det er netop den barske virkelighed, som Sebastian og Mille i En plads i mit hjerte møder.

I et virvar af travl hverdag, nyopstartet virksomhed og livet som børnefamilie, forsøger Mille og Sebastian at få det hele til at løbe rundt og gøre det så godt som muligt for deres 7-årige datter Anne Sofie.

”Først af alt, så er jeg meget interesseret i at arbejde med nutidigt drama, og jeg synes, at Andreas Garfields stykker altid giver en super god skildring af de dilemmaer, som er i vores tid. Handlingen i En plads i mit hjerte sætter tingene på spidsen. Det handler om udfordringerne i den travle karriere hverdag, det handler om omsorg, det handler om kærlighed, det handler om bebrejdelse, det handler om skyld, det handler om misforstået hensyn og ikke mindst, så handler det om tilgivelse mellem mennesker i en af de sværeste situationer et liv kan byde på.” fortæller Frank Løfqvist som spiller Bjarke, onkel til Mille og Sebastians datter Anne Sofie. Onkel Bjarke er meget tæt med familien, og er ved at starte en virksomhed sammen med Sebastian.

Frank fortæller at det er en meget udfordrende og givende oplevelse at være med i stykket. Der er mange lag og nuancer i alle scener og karakterer, som langsomt bliver udforsket af hver af os og naturligvis i samspillet. Samtidigt vil jeg også sige, at det er en produktion, hvor man har alle muligheder for at bruge sig selv, og hvis ikke man gør det, så holder det ikke.

 

Amalie spiller moren Mille, der pludselig befinder sig i sit livs mareridt. Foto: Jesper Haller

Olivia Løfqvist som spiller datteren Ann-Sofie i En plads i mit hjerte, spiller ikke kun datter i forestillingen. Olivia er i virkeligheden Franks datter, og det er ikke første gang at de to betræder de skrå brædder sammen. ”Det har været dejligt at have min datter Olivia med på scenen igen. Det er sjovt at se, hvordan hun vokser og bliver mere og mere fri på scenen, samt selv kommer med bud på en levende karakter som Ann-Sofie” fortæller Frank Løfqvist.

Det mest spændende ved at være med i forestillingen, har for Frank været, at et stort stykke hen ad vejen har prøverne været som workshops, hvor alle skuespillere og instruktøren Martin Larsen har kunne byde ind med tanker, idéer, forslag og justeringer til alt. På den måde har skuespillerne og instruktøren haft mange åbne dialoger, som har gjort deres sammenhold og indlevelse på holdet meget unikt. De har allerede haft mange eksempler på, at relativt store øjeblikke pludselig er opstået langt henne i prøveforløbet, og det vil helt sikkert udfolde sig endnu mere. Frank tror at disse øjeblikke vil opstå hele vejen gennem spilleperioden, og han glæder sig meget til at dele dem med resten af holdet og især publikum.

Du kan bestille billetter til forestillingen her